DALLAS

Hallå! Imorse åt vi frukost, checkade ut från hotellet och åkte tillbaka till flygplatsen (vi bodde på ett hotell som var kanske 5 minuter ifrån flygplatsen). Vi hämtade upp vår hyrbil och sedan styrde vi norrut till Dallas! Vi åkte direkt till Southfork ranch, där tv-serien Dallas utspelar sig. Efter ca 5 timmar på motorvägen inklusive lunchpaus var vi framme! ;) Resan gick bra, men strax norr om Dallas citykärna svängde jag av en avfart förtidigt och vi fick åka runt en del haha, vi hamnade bland annat i en carpool-fil och visste inte riktigt när den skulle ta slut så vi kunde komma ut på motorvägen igen, men allt löste sig! Tacka vet jag gps! 






Vi betalade runt 15 dollar var och så fick vi gå in på ranchen. Först var det som ett litet museum om tv-serien, sedan fick vi åka på en liten guidad tur. Vi avslutade vid huset som var med i serien och fick gå omkring där inne med en guide. Därefter gick vi omkring själva på ranchen och hälsade på bland annat minihästar och lamor, haha! Även om jag och Johanna inte har sett serien så var det väldigt kul att vara där. 




Efter två timmar där rullade vi tillbaka till Dallas och checkade in på hotellet. Vi promenerade dock iväg direkt till downtown Dallas, ca 3-4 km från hotellet vi bor på. Det var ju inte det enklaste att gå då USA är uppbyggt på att man ska köra bil överallt... Vissa stunder fanns det inte ens en trottoar att gå på utan då gick vi på gräs, haha. Men vi kom fram tillslut och letade upp en restaurang och käkade steak till middag! Vi vandrade sedan bara omkring och hittade bland annat en minnesplats för JFK, ett stort öga (väldigt random!) och en bar där vi tog ett glas! Sedan började äventyret att försöka hitta en taxi hem... Vi såg kanske 3 st taxibilar på en halvtimme?! Vi försökte vinka in men ingen stannade... Så tilllslut frågade vi en polis som stod parkerad om hon visste något ställe där det fanns taxi. Hon pekade på ett hotell runt hörnet och sa att det finns taxibilar utanför, men det gjorde det såklart inte. Då fick vi fråga personal på hotellet som hjälpte oss att få en taxi, haha. Herregud alltså, vi letade taxi i nästan en timme... ;) Men tillslut hamnade vi på hotellrummet igen och nu ska vi sova! 








Minnesplats för JFK.





Kommentarer
Postat av: Carina

Ni är helt otroliga,kram på er

2017-07-13 @ 21:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0