JANE'S BAT MITZVAH

Ja då var den stora dagen här, det var nämligen dags för Jane's Bat Mitzvah! På morgonen var vi i templet för att träna ceremonin samt ta bilder (då man inte får göra det under själva ceremonin) och senare på förmiddagen var ceremonin. Det lästes/sjöngs böner, Jane läste ur Torah och hon höll ett tal. Familjen, två vänner och vi tre au pairer var delaktiga på det sätt att vi hade olika "uppdrag" under ceremenoning, jag, Alex och Alicia (au pairerna) klädde på Torah när allt läsande ur den var klar. Det är en riktigt stor ära att få vara delaktig!
(null)
 
Efter ceremonin åkte vi till stället där festen skulle hållas. Jag åkte i skolbussen med alla kids och först var det mingel ute på verandan med småplock av olika typer av mat, så som mexikanst, italienskt, kallskuret, ost och kex osv och såklart öppen bar! Jag hade velat smaka allt och äta betydligt mer för allt såg så gott ut, meeeen efter detta var det dags för en trerätterslunch, haha! Under lunchen gjordes tal, det var dans och lekar för barnen, vi tände ljus för att hedra Jane och hennes nära och kära. Jag, Alex och Alicia fick vara med och tända ett ljus, det var också en riktigt stor ära! Jane hade noggrant valt ut vilka hon skulle vilja tända ett ljus med och det var fint att hon ville ha med oss! Det fanns även en fotograf som tog kort vid en green screen så man fick välja en bakgrund, det var en stor hit bland kidsen men även oss vuxna, haha!
 
 
 
Förrätten.
 
Till huvudrätt fick man välja mellan kött, fisk eller vegetariskt. 
 
Och till efterrätt fick vi vuxna detta medan barnen hade en chokladfontän med tillbehör samt tårta!
 
 
 
 
 
Efter allt detta och efter många svettiga timmar (det var över 30 grader och otroligt fuktigt ute) åkte vi hemåt med kusinerna och moster. Vi hängde här resten av kvällen. Jane öppnade sina paket och fick över $10000 totalt i cash eller check, det är ju helt sjukt!!! Hahaha. Det går direkt in till hennes college fond. Vi beställde pizza senare på kvällen (eftersom festen var över vid 17) och hade det trevligt!
(null)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0