SALT LAKE CITY

Hej! Vi kom fram till Salt Lake City på eftermiddagen och det första vi gjorde var att åka till East High School som är skolan där de spelade in High School Musical, Moana är ett jättefan av filmerna så hon var otroligt taggad! Vi tänkte att vi åkte förbi för denna dag då det var en söndag, och vi kunde ta bilder utanför skolan utan andra människor. Vi kom dit i bra tid, det var några där som tog kort när vi kom men de åkte iväg ganska snabbt. Så vi var helt själva och kunde ta massvis med bilder, Moana var i himlen! Jag tyckte det var coolt eftersom jag sett två av filmerna, men det var längesen. Så nu får jag nog titta på dem igen, haha! 
(null)

(null)

Efter detta var vi hungriga och vi bestämde oss för att äta en sen lunch på In-N-Out. Det är en snabbmatskedja som bara finns på västkusten, främst i Kalifornien och Nevada, men det fanns även i SLC. Det är 1000 gånger bättre och godare än tex McDonalds eller Burger King och det är fräscht för att vara snabbmat. Vi båda beställde animal style fries och det var riktigt gott men satan vad mätt jag blev, haha! 
(null)

Vi åkte sedan och gick runt i downtown, vi var till Temple Square och på Main Street. Men det var söndag och nästan allt var stängt! Vi tror det är för att det är en väldigt religös stad så de har stängt på söndagar. Men det var skönt att bara strosa runt lite också, och vara utanför bilen! 

Därefter checkade vi in på vårt hotell och spenderade kvällen där, det blev ett snabbt dopp i bubbelpoolen och chill på rummet. Vi passade även på att tvätta, meeeen när vi skulle torktumla kläderna blev de inte helt torra så vi fick hänga upp allt i rummet under natten, haha! 
(null)

(null)

Dag två i SLC började med att vårt alarm ringde vid 06 för vi hade tänkt gå på en liten hike uppför ett berg för att se soluppgången. Men Moana skrek NEJ rakt ut, hahaha. Det var hennes idé från början då hon inte sett en soluppgång denna resan (vilket jag gjorde i Atlanta) så det gjorde mig inget att hon ändrade sig och vi kunde somna om ett par timmar! 

Efter frukost och utcheckning åkte vi till the Great Salt Lake, till båtmarinan där. Man kan ju inte besöka Salt Lake City utan att se själva sjön tänkte vi. Det var lugnt och mysigt där och hade det varit sommar hade vi velat prova bada då man flyter pga allt salt! Men det blev inget dopp för oss utan istället åkte vi till downtown. Vi hittade en väggmålning att ta bilder vid och sedan strosade vi i ett mall en stund. 
(null)

(null)

Vi upptäckte när vi parkerade bilen (i downtown för lite shopping) att det var en amerikansk högtid, Columbus Day denna dag och vi ville besöka East High igen för att kunna gå inne i skolan, men vi var osäkra på om skolan ens var öppen... Vi gick i några butiker och åt lunch på ett tyskt deli, där jag även hittade några svenska varor! Woho!
(null)

Vi chansade och åkte till skolan vid 14:30 när skolan slutade (det är då man kan gå in i skolan) och den var öppen idag! Vi fick en varsin karta på alla High School Musical-scener som filmats vart på skolan och vi gick och tittade på alla. Jag kom ihåg den öppna delen av skolan som användes som kafeteria i filmerna men Moana kände igen betydligt mycket mer! Så hon var riktigt glad! :) Efter detta började vi köra vidare mot Idaho och Oregon!
(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0